Hoeveel officiële Lancia-dealers heb je nu in de buurt zitten? We kunnen je het alvast vertellen: het antwoord is nul. Volgend jaar moet dat ineens heel anders zijn. In 2024 wil Lancia in zes Europese landen maar liefst zeventig dealerlocaties openen. Zes dealers van Lancia komen er in Nederland. En dat om de komende twee jaar slechts één auto te verkopen.

Al in mei van dit jaar maakte Lancia bekend dat Nederland een van de landen is waar ze volgend jaar een rentree maken. Het leek er eventjes op dat het merk alleen online wilde verkopen, maar Automotive Online meldt dat er fysieke verkooppunten komen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Zwolle, regio Rotterdam en Sittard. België krijgt trouwens tien dealers die zich ‘in grootstedelijke gebieden’ gaan huisvesten.

De Lancia Ypsilon komt in 2024

Volgend jaar kun je dus naar een van de dealers gaan om een nieuwe Lancia te kopen in Nederland. Als het goed is, staat daar dan de nieuwe Lancia Ypsilon te blinken. Je mag zelfs nog kiezen of je een elektromotor wilt of nog een vertrouwde benzinemotor. Waarschijnlijk komt de auto te staan op het nieuwe STLA-platform, waar ook de nieuwe Peugeot 3008 op komt te staan.

Lees ook: Lancia geeft het eerste teken van leven (buiten Italië) met de Pu+Ra

In 2026 komt de nieuwe Lancia Aurelia en nog eens twee jaar later komt de nieuwe Lancia Delta. Van de Aurelia weten we dat het een elektrische crossover moet zijn. Ook de nieuwe Delta moet een volledig elektrisch model worden. In 2028 stopt Lancia ook met de verkoop van benzineauto’s. We zijn benieuwd welke huurauto je dan krijgt in Italië.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie