Om een snelle auto te bouwen, moet je beginnen met een snelle auto. Voor Manharts heftigste uitmonstering van de BMW M2 zou je dus denken dat ze als basis de krachtigste versie pakken. Maar nee, de BMW M2 CS (met standaard 450 pk) gaven ze maar 600 pk. Deze BMW M2 Competition met 410 pk pompen ze nu op naar 630 pk en 750 Nm. Anderzijds: als je toch alles vervangt, kun je net zo goed de goedkoopste nemen. Ze noemen het resultaat de Manhart MH2 630.

Dit is eigenlijk Manharts afscheid van de tweede generatie M2, dus de tuner heeft echt alles uit de kast gehaald. Het extra vermogen komt van nieuwe turbo’s, een opgewaardeerde intercooler en nieuwe software voor de ECU. Een nieuwe uitlaat met een actieve klep ontbreekt niet. In het interieur wipt Manhart een luchtroostertje eruit voor een nieuw metertje. Zo kun je zien of alles nog wel goed gaat met de 3,0-liter zes-in-lijn.

Kijk eens naar die monsterlijke achtervleugel van de M235i-raceauto. En dan is er nog het interieur met een rolkooi, lekkere Recaro-kuipen en nog meer rolkooi waar ooit een achterbank zat. De remmen onder de Manhart MH2 630 zijn van een M4 GT4-raceauto en er is een verstelbare KW-demperset. De wielen zijn 19-inch aluminium units en de gouden strepen zijn optioneel. Durf jij deze Manhart MH2 630 mee naar de Nordschleife te nemen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)