Je zou zeggen dat er inmiddels best een BMW M2 met motorschade te vinden moet zijn. En als je toch rigoureus aan de slag gaat, kun je bijna net zo goed een 2-serie pakken en die volledig ombouwen. Maar nee, Peter Filippo van Filippo Speed Shop pakte een prima werkende BMW M2 Competition van een jaartje oud voor zijn project. De 3,0-liter zes-in-lijn verdween en er kwam een 6,2-liter V8 met een vermogen van minimaal 717 pk van de Dodge Challenger Hellcat voor in de plaats.

Hoewel een V8 niet per se langer hoeft te zijn dan een zes-in-lijn, was het flink passen en meten. Daarbij zal het blok een tikkeltje breder zijn. Waar de meeste motorsteunen voor een deel uit rubber bestaan om trillingen op te vangen, zit deze achtcilinder vast met solide steunen. Dit beperkt de beweging van de motor in de motorruimte zodat hij nergens tegenaan stoot. De afname van comfort maakt bij een raceauto weinig uit. Bovendien zijn zaken als stuurbekrachtiging en airco verwijderd en de stoel plus de pedalen zitten een stuk verder naar achteren zodat de V8 meer ruimte heeft.

Verder kwam er een vlezige rolkooi in de BMW M2 met Hellcat-V8 en wat spulletjes van Sparco. De remmen komen van Stoptech en onder de koolstofvezel wielkasten zitten velgen van Bimmerworld. Zijn project staat in Las Vegas op de beursvloer van SEMA. Na de show is hij van plan om de BMW echt op het circuit te gaan gebruiken. Het is dus niet louter een showcar.

BMW M2 met Hellcat-V8

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie