Mansory, tuner en fabrikant van de meest wanstaltige creaties in de geschiedenis van de mensheid, heeft iets ongewoons gedaan. Iets vreemds, voor hun doen. Iets wat er helemaal niet zo slecht uitziet.

Ze hebben namelijk een Lamborghini Aventador aangepakt, en het resultaat wekt bij ons niet eens kotsneigingen op. We vinden ‘m zelfs best cool.

De Lambo – die in een beperkte oplage van zes stuks gemaakt zal worden – kreeg door de Zwitserse tuner een aardige dosis ‘grrr’ toegewezen in de vorm van een spoilerlip, motorkap, spatborden, sideskirts, achterzijde, spoiler en dak die geheel uit koolstofvezel gevormd werden. Verder kwamen er 20 inch velgen aan de voorkant, en 21 inch aan de achterkant te liggen. Leuke banden ook: 255/30 vóór en 345/25 achter.

Ook qua vermogen werd de Italiaan een tandje heethoofdiger: de V12 kreeg een nieuwe luchtinlaat, uitlaat en een herzien motormanagement, wat samen goed is voor 754 pk en 750 Nm. Dat betekent dat de Carbonado van 0 naar 100 km/u ploft in 2,8 seconden en een topsnelheid van 355 km/u kan aantikken. Slik.

Nooit gedacht dat we dit zouden zeggen, maar: goed bezig, daar bij Mansory. Voor de verandering.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie