Groot nieuws vanaf het eiland Man: Mark Higgins, de Britse rallycoureur en Subaru-rijder, heeft zijn eigen record verpulverd: het record voor productieauto's op het 60 kilometer lange Isle of Man TT-circuit.

Higgins wist de Amerikaanse uitvoering van de nieuwe Subaru WRX STI rond het eiland te jagen in 19 minuten en 26 seconden – 11 seconden sneller dan zijn vorige snelste tijd uit 2011. Zijn gemiddelde snelheid? Hou je vast: 187,33 km/u.

Wel gaf Higgins toe dat zijn ronde – net als drie jaar geleden – niet helemaal perfect was. 'Ik remde te laat bij de Signpost-bocht en moest de handrem gebruiken om er ongeschonden doorheen te komen. Gelukkig hadden we die niet losgekoppeld', zei hij tegen TopGear. Zonder die fout, en een paar bugjes in de software van de tractiecontrole, denkt hij dat het nog een stuk sneller kan.

'Ik denk dat er nog wel een goede 15 tot 20 seconden in zit. Dat moet zeker lukken', zei Higgins. Hij hoeft niet lang te wachten om zijn gelijk te halen: aanstaande vrijdag gaat hij nogmaals de ronde rijden.

Beelden van zijn recordbrekende rit zijn nog schaars, maar als je een idee wilt krijgen van de Isle of Man-skills van Mark Higgins, bekijk dan even dit Code Bruin-momentje van drie jaar geleden; toen zijn WRX met 240 km/u in een slip raakte op een smalle dorpsweg.

 


Reacties

Meer van TopGear