Dromen over het hebben van een supercar mag, ook al weet je dat die kans klein is dat die droom ooit uitkomt. Toch moet je scherp blijven op die ene kans om de trotse eigenaar te worden van een supercar. Zo’n kans doet zich voor bij Copart in de Verenigde Staten. Hier kun je bieden op meer dan 400 Porsches, Lambo’s, Ferrari’s en andere luxe-auto’s die voor relatief weinig weg lijken te gaan.

Alleen is er een probleempje. De supercars zijn flink geraakt door storm Ian. De auto’s hebben stuk voor stuk waterschade, wat een serieus hoofdpijndossier zal opleveren voor de dappere klusser. Bij een deel van deze auto’s zijn de sleutels zoek, wat ook onhandig is. Om de auto’s weer te laten rijden, moet je dus alsnog diep in de buidel tasten.

Momenteel staan er een hoop droomauto’s waarbij het hoogste bod rond de 30.000 dollar zweeft. Zo staat er een DB11 waarvan het hoogste bod nu 37.500 dollar is, een Huracán met een bod van 31.000 dollar en een Ferrari Californië voor 27.500 dollar. Natuurlijk, we verwachten dat de prijs van deze auto’s nog wel wat omhoog zal gaan zodra we dicht tegen het einde van de veiling komen.

De bekende McLaren P1 van Instagram

De eigenaar van deze McLaren P1 deelde het hele verhaal op Instagram. De arme P1 werd door de overstroming uit de garage gesleurd. Na de storm blijkt dat de P1 gestrand is op een wc-pot. In zijn laatste bericht wenst de oude eigenaar van de P1 het nieuwe baasje veel geluk toe met het herstellen van de McLaren. En inderdaad, die zal het nodig hebben.

Ferrari SF90 Stradale

Auto's met waterschade door storm Ian Ferrari SF90 Stradale

De witte Ferrari SF90 Stradale uit de galerij kon niet ontkomen aan het water. Toen hij nieuw werd verkocht, ging hij voor ongeveer een half miljoen dollar. De 4,0-liter V8-motor heeft dankzij elektrohulp een systeemvermogen van 1.000 pk. Daarmee kon deze SF90 Stradale van 0 naar 100 km/u sprinten in 2,5 seconden. Veel plezier met het repareren van de verzopen hybride aandrijflijn.

Aston Martin DBX

Auto's met waterschade door storm Ian Aston Martin DBX

Deze lichtblauwe DBX ging in Amerika voor zo’n 170.000 dollar. De 4,0-liter V8-motor (van AMG) met twee turbo’s produceert 550 pk en 700 Nm. Tot 16 november kun je op hem bieden. Op het moment dat we dit typen, is het hoogste bod 7.300 dollar. Een schijntje in vergelijking met de Nederlandse prijs van 279.245 euro. Hierbij lijkt er overigens meer aan de hand te zijn dan alleen waterschade.

Lamborghini Huracán

Auto's met waterschade door storm Ian Lamborghini Huracán

Deze Huracán stamt uit 2018 en ging toentertijd in de Verenigde Staten voor bijna 250.000 dollar. Gelukkig heeft de sportauto nog meer kunnen doen aan de Corsa Toro Rally – misschien wel zijn laatste. Er is voorlopig 31.000 dollar opgeboden. Daarvoor zul je naast de verdronken 5,2-liter V10-motor ook het beschimmelde interieur moeten vervangen.

Bentley Bentayga

Auto's met waterschade door storm Ian Bentley Bentayga

Deze crêmekleurige Bentayga kwam dit jaar uit de fabriek gerold. Zijn nieuwprijs was in Amerika ruim 250.000 dollar. Het vermogen van 550 pk kwam van een V8-motor en ging naar alle vier de wielen wat ervoor zorgde dat hij een een 0-100-tijd had van 4,5 seconden. Voorlopig is het hoogste bod 25.250 dollar.

Porsche Taycan Turbo

Auto's met waterschade door storm Ian Porsche Taycan Turbo

Voor de echte waaghals een volledig elektrische auto. Het hoogste bod is 300 dollar voor wat er overgebleven is van de elektrische Porsche. Deze Taycan werd gebouwd in 2021 en ging toen voor net geen twee ton in dollars. Wordt toch een lastige klus om die elektromotor weer aan de praat te krijgen. Benieuwd naar de 400 overige auto’s?

Reacties

 • Guido Gilissen heeft op 15 november 2022 geschreven:

  Wat is het probleem voor een motor bij een overstroming als die motor niet draait?
  Een grote kuisbeurt zou dat toch moeten kunnen oplossen zonder mechanische schade?
  Elektronica kan door gespecialiseerde firma’s terug operationeel gemaakt worden zonder blijvende schade …
  Dus mijn vraag (zie eerste regel) blijft: Wat is het probleem voor een motor bij een overstroming als die motor niet draait?

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear