Voel je de behoefte om #AMG onder je Instagram-foto’s te plaatsen, maar laat je bankrekening het niet toe om kiekjes van jouw eigen Mercedes erop te zetten? Dan hebben we goed nieuws voor je. AMG brengt namelijk een nieuwe hot hatch op de markt. De Mercedes-AMG A 35 heet ie. Het goedkoopste AMG-model tot nu toe.

Waardige concurrent

Dat zeggen we terwijl we de instapprijs voor de Nederlandse markt eigenlijk nog niet hebben achterhaald. Maar we zien wel dat ie in Engeland 36.000 pond moet gaan kosten. Het instapmodel zonder toeters en bellen, uiteraard. Maar toch, daarmee valt hij in dezelfde prijsklasse als bijvoorbeeld de Volkswagen Golf R en de Honda Civic Type R.

Eigenlijk kun je de Mercedes-AMG A 35 zien als een goedkopere en in mindere mate getunede versie van de A 45 AMG, waar volgend jaar een nieuwe versie van zal komen. Toch bevat ie een 2,0-liter viercilinder turbomotor die goed is voor 310 pk en 401 Nm. Ook daarmee concurreert de Merceds-AMG A 35 met de Golf R (300 pk) en de Civic Type R (428 pk). Voor de overbrenging zorgt een zeventraps automaat met dubbele koppeling.

Echte AMG

Net als in de originele A 45 AMG is de standaard voorwielaandrijving vervangen voor vierwielaandrijving via het AMG 4Matic-systeem. Het meeste werk verricht de Mercedes-AMG A 35 met z’n voorwielen, maar wanneer het nodig is kan tot 50 procent van z’n kracht naar de achterkant worden gestuurd.

Verder zijn alle belangrijke onderdelen (motor, ophanging, aandrijving, transmissie, elektronische finetuning) van deze nieuwe A-klasse onder handen genomen door AMG. Dus wees niet bang dat er een simpelweg een AMG-logootje op zit geplakt, dit belooft een echte hot hatch te worden die zin heeft om te knallen. Je kunt hem in januari bij de dealers verwachten.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)