Doorgaans hebben we het niet zo op teaserplaatjes. Maar als het een bijna zes meter lange Mercedes-Maybach coupé betreft, willen we het spelletje wel meespelen. De Duitsers hebben hun antwoord op de Rolls-Royce Wraith klaar, zo lijkt het. Dit moet ‘m worden. Hij heeft nog geen naam. Hij is heel groot.

Slechts een jaar nadat Mercedes het Maybach-merk (nogmaals) nieuw leven inblies met de magnifieke S 600, een überversie van de standaard S-klasse, komen ze met dit gladde gevaarte. Dat ze in één keer zo’n raak ontwerp weten neer te zetten, is niet vreemd. Ze hebben immers al eens uitgebreid geoefend met de inmiddels ruim tien jaar oude Exelero. Waarvan we voor de vorm hierboven nog wat plaatjes hebben neergezet.

Vertel ons meer over de Mercedes-Maybach coupé!

In dit stadium hebben we nog maar weinig informatie. Behalve dan z’n eerder genoemde lengte, en het feit dat we hem volgende week in vol ornaat mogen bewonderen wanneer hij op Pebble Beach wordt onthuld. Reken echter op een onmogelijke hoeveelheid weelderigheid en luxe. Als we op de Maybach S 600 af mogen gaan, wordt dit een ronduit belachelijk comfortabele, bedrieglijk stille en tot in de puntjes geavanceerde cruiser.

Wat ie ook zal zijn, is zwaar: de verlengde S 600 weegt al 2.335 kilo. De Mercedes-Maybach coupé zou zomaar gebruik kunnen maken van dezelfde 6,0-liter biturbo V12 als die auto. Deze is goed voor 530 pk en een fluisteracceleratie van 0 naar 100 km/u in zo’n vijf seconden. En misschien, aangezien een aflopende daklijn alles sportiever maakt (toch?), nog wel sneller ook. Volgende week weten we meer.

Update: een duistere video!

Waarin stiekem alvast te zien is dat de Mercedes-Maybach coupé vleugeldeuren krijgt. En dat ie een naam heeft: Vision Mercedes-Maybach 6.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)