Eerder dit jaar reed de Mercedes Vision EQXX nog van Stuttgart naar Cassis zonder bij te laden. Een ritje van 1.008 kilometer. Die poging was niet voldoende, dus reed Mercedes de Vision EQXX van zijn basis in Stuttgart naar het circuit van Silverstone. Dat is een afstand van een indrukwekkende 1.202 kilometer.

De reis begon in Stuttgart, waarna hij de grens naar Frankrijk overstak bij Straatsburg. De logische volgende bestemming was Calais om de Eurotunnel naar Engeland te nemen. De EQXX maakte vervolgens eerst een stop bij de F1-fabriek van Mercedes om een rijderswissel te doen. Daarna was de eindbestemming het beroemde circuit in Northamptonshire. De Mercedes deed er 14 uur en 30 minuten over om de afstand af te leggen. Opmerkelijk is dat de airco acht uur lang stond te loeien.

Goed om te weten is dat de Vision EQXX een batterijcapaciteit van ongeveer 100 kWh heeft. Dat zie je bijvoorbeeld ook in de Tesla Model S tegenwoordig. Het is dus niet zo dat Mercedes een stuur en wielen aan een batterijpakket monteerde om het record te pakken.

Eenmaal aangekomen op Silverstone zat er nog wat sap in de batterij. Daarom mocht Nyck de Vries nog even achter het stuur kruipen. Het lukte hem om nog elf ronden op behoorlijk tempo te rijden voordat de EQXX er eindelijk mee ophield.

Advertentie

Reacties

  • F Haas heeft op 24 juni 2022 geschreven:

    82 km per uur gemiddeld is nu niet bepaald een hoogvlieger

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie