Het schijnt dat je elke zeven jaar de helft van je vriendengroep kwijtraakt. In veel gevallen heb je ook weer nieuwe aanwas, en blijft het aantal vrienden ongeveer gelijk. Maar mocht dat nou niet zo zijn, is hier de Mini John Cooper Works GP – een snelle Mini met slechts twee zitplaatsen. Voor jou en die laatst overgebleven vriend of vriendin. Of je tien katten, dat past ook wel.

De 2,0-liter turbo-viercilinder in de Mini John Cooper Works GP produceert 306 pk, Dat is 75 pk meer dan de normale John Cooper Works en net zo veel als de vierwielaangedreven Clubman en Countryman John Cooper Works. En als de BMW M135i, trouwens. Het koppel is 450 Nm en alle power gaat via een automaat naar de voorwielen. In 5,2 seconden sprint de uitgeklede versie van 0 naar 100 km/u, dat is 0,9 seconden sneller dan de non-GP. De topsnelheid van de Mini John Cooper Works GP is 265 km/u.

Tussen de voorwielen zit een mechanisch differentieel dat ervoor moet zorgen dat je niet na twee stoplichten de bandenboer moet bellen. Het differentieel kan tot wel 31 procent van het vermogen naar het wiel met de minste wrijving dwingen. Het stopvermogen komt van remmen met vier zuigers die verstopt zitten in 18-inch wielen. Deze schuilen onder koolstofvezel wielkastverbreders. Het is niet enkel uiterlijk vertoon – de sportieve toevoegingen rondom de Mini zorgen voor neerwaartse druk of koeling. Kijk maar even naar de achterspoiler.

De enige kleur voor de Mini John Cooper Works GP is Racing Grey Metallic. Het dak en de spiegels zijn altijd afgewerkt in Melting Silver Metallic. Andere accenten zijn in de kleuren Chili Red of het matte Rosso Red. Mini bouwt slechts 3.000 exemplaren en op het spatbord kun je zien met welk nummer jij rijdt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)