Mr. Bean (schijnt bij restaurants te reserveren onder de naam Rowan Atkinson) gaat zijn auto verkopen. En nee, het is niet de gifgroene Mini Cooper met een hangslot aan de buitenkant, want die is onder een tank terechtgekomen. Nog altijd het zieligste moment in de televisiegeschiedenis, vlak gevolgd door Bami. Het gaat om deze Lancia Delta Integrale Evo II – toch minimaal net zo tof.

De Lancia Delta Integrale Evo II lijkt in uitmuntende staat en is gespoten in de zeldzame kleur Lord Blue. Er staat nog geen 90.000 kilometers op de teller en verwacht wordt dat de auto minimaal tussen de 75.000 en 85.000 euro moet opleveren.

Atkinson reed niet ver met de Delta

In 2011 werd de auto helemaal vanuit Japan geïmporteerd naar Engeland. Het stuur zit wel links, overigens. Opvallend is dat Atkinson de auto in 2021 kocht met 87.000 kilometers op de teller. Na nog geen 3.000 kilometer te hebben gereden met de Lancia, wil Mr. Bean al van de auto af. Volgens de veilingtekst heeft de acteur wel ‘veel uur’ doorgebracht in de auto.

De 2,0-liter turbomotor produceert 215 pk. Overigens niet de krachtigste auto in de collectie van Atkinson. Zo had hij ooit een McLaren F1 die hij twee keer crashte en toen alsnog met winst verkocht. In zijn imposante autocollectie staan verschillende modellen van Rolls-Royce, Aston Martin en Mercedes. Waarom Atkinson zijn auto in de verkoop doet is onbekend.  

Heb je interesse in deze auto van Mr.Bean? Op 25 februari wordt hij tijdens de Race Retro Show vlakbij Birmingham geveild door Silverstone Auctions. Of ga je liever voor een gemoderniseerde Delta van het Nederlandse Maturo?

Reacties

  • Nico heeft op 20 januari 2023 geschreven:

    Bami zal wel Bambi moeten zijn

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)