De Ferrari SF90 Stradale is er al een tijdje en zelfs de SF90 Spider is al gespot op Nederlandse bodem. Dus wat was het merk aan het testen met dit mysterieuze Ferrari-prototype? Zeker is in ieder geval dat de test op de openbare weg niet goed afliep. Op een rechte weg bij het Duitse plaatsje Sinsheim raakte de Ferrari in de vangrails. Dat de temperaturen onder de min waren, kan er iets mee te maken hebben.

De sticker op de deur en de oranje stroomkabels in de neus verraden in ieder geval dat het gaat om een Ferrari met een (deels) elektrische aandrijflijn. Het is niet te zien of er nog een V8 achterin de Ferrari ligt. Ferrari werkt wel aan een volledig elektrisch model, maar het kan net zo goed een hybride zijn. Vanbinnen zie je een grote rode noodknop om de elektrische systemen uit te schakelen plus nog een scala aan losse schermen.

Er zijn meerdere scenario’s mogelijk. Dit zou een nieuwe versie van de SF90 kunnen zijn, met bijvoorbeeld meer vermogen of een andere onderstelafstelling. Ook zou het een zogenoemde mule kunnen zijn. Deze testauto’s zien eruit als bestaande modellen, maar ze worden gebruikt om nieuwe technieken te testen.

Mysterieus Ferrari-prototype crasht op de openbare weg

Reacties

  • MitsubishiVR5EngineSwap heeft op 30 november 2021 geschreven:

    Zo te zien aan die enorme flippers, wel elektrisch.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)