De laatste keer dat we iets hoorden van de Nederlandse autofabrikant Lightyear is alweer even geleden. Of misschien ging die informatie simpelweg verloren tussen al het EV-geweld van de afgelopen tijd. De mensen van Lightyear hebben echter niet stilgezeten: het bedrijf laat Het Financieele Dagblad weten met een tweede model naast de Lightyear One te komen. Het streven is om de auto voor zo’n 50.000 euro aan te bieden. Laten we hem voor het gemak de Lightyear Two noemen.

Het streven is dat er vanaf 2023 zo’n 10.000 tot 100.000 exemplaren per jaar in productie gaan. Om die prijs mogelijk te maken, moet de fabrikant zijn kosten wel inperken. Daarom gaan ze niet alle onderdelen zelf bouwen, zoals Tesla dat grotendeels wel doet. In plaats daarvan gaan ze samenwerken met andere bedrijven in de autobouw. Een potentiële partner is het Nederlandse VDL Nedcar.

Momenteel is Lightyear bezig met een investeringsronde waar 30 miljoen binnengehaald moet worden voor de productie van de Lightyear One, die vorig jaar werd onthuld en ongeveer voor 80 procent klaar is voor productie. Het volledig elektrische model laadt onder meer bij door de zonnepanelen op het dak. De auto zou zo’n 119.000 euro exclusief belastingen gaan kosten. Het eerste productie-exemplaar moet nog gebouwd worden. Tegen het einde van dit jaar wil Lightyear nog een grotere investeringsronde doen, waarschijnlijk om het eerste prototype van de Lightyear Two te kunnen voltooien.

Reacties

  • Chris Jansen heeft op 10 januari 2020 geschreven:

    Het lijkt qua model wel een Tatra van vroeger. ik denk niet dat dit model een succes wordt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)