Nou, we boffen maar vandaag. Eerst worden we getrakteerd op de nieuwe Kia Niro en nu is hier de nieuwe Suzuki S-Cross. We waren al even bang dat we de hele dag over spannende auto’s moesten gaan schrijven. De laatste paar nieuwe modellen van het merk waren Toyota’s met een andere badge, maar in dit geval wilde Suzuki het weer helemaal zelf doen. Overigens lijkt het erop dat de nieuwe S-Cross nog veel deelt met zijn voorganger, want de afmetingen zijn tot op de millimeter gelijk aan de oude.

Desondanks is het wel een compleet ander model. Vanbuiten ziet de nieuwe Suzuki S-Cross er helemaal anders uit, en ook vanbinnen is hij een stuk moderner geworden. Standaard zet Suzuki een 7-inch scherm op het dashboard en optioneel groeit het scherm naar 9 inch. Op dit scherm kun je Apple CarPlay en Android Auto gebruiken. Daarnaast zijn er zaken als een 360-graden camera en een groot panoramisch schuifdak.

De belangrijke zaken

Een Suzuki S-Cross koop je niet om de Ferrari van de buurman te overschaduwen, dus laten we het vooral over de praktische dingen hebben. De motor is altijd een 1,4-liter benzinemotor met 129 pk die wordt bijgestaan door een klein hybride hulpje met 13,6 pk. Standaard is er een handbak, maar een automaat is leverbaar. Ook vierwielaandrijving is een optie. De nieuwe Suzuki S-Cross weegt maar 1.180 kilo en het trekgewicht is 1.500 kilo. Er zijn vijf zitplaatsen en met een neergeklapte achterbank kun je achterin 1.230 liter kwijt. Anders is het 430 liter.

De nieuwe Suzuki S-Cross staat volgende maand al bij de dealers

Normaalgesproken duurt het na een introductie een paar maanden voordat een auto daadwerkelijk verschijnt. In het geval van de nieuwe Ford Ranger duurt het zelfs ruim een jaar. De nieuwe Suzuki S-Cross staat gewoon volgende maand al in de showrooms. De prijzen worden dus ook heel snel bekendgemaakt. Je kunt kiezen uit acht kleuren, waarbij de kleur Titan Dark Gray blijkbaar helemaal nieuw is.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie