De Volkswagen Polo GTI is net als die ene gast in je vriendengroep die je er altijd goed bij kunt hebben. Hij (of zij) is nooit irritant aanwezig, maar is ook bepaald geen muurbloempje. Gewoon relaxt – en zo is de Polo GTI ook altijd geweest. Niet de sportiefste om te rijden, niet de extreemste om te zien, maar een fijne allrounder. We vermoeden dat de vernieuwde VW Polo GTI van hetzelfde laken een pak zal zijn.

De Volkswagen Polo ontving niet al te lang geleden een kleine facelift, waarbij gelijk duidelijk werd dat ook de GTI een update kreeg. De nieuwe VW Polo GTI krijgt net als de Golf GTI een doorlopende ledstrip in de grille en hexagonale lampjes onder in de bumper. De achterlichten zijn duidelijk anders dan bij de pre-facelift. Nog beter nieuws: de motor is ietsje krachtiger.

Specificaties nieuwe VW Polo GTI

De motor blijft een 2,0-liter viercilinder, maar hij krijgt 7 pk extra. De 2.0 TSI produceert nu 207 pk en 320 Nm. Het vermogen gaat via een DSG-automaat naar de voorwielen. Een 0-100-tijd van 6,5 seconden (-0,2) is mogelijk. De topsnelheid is 240 km/u en het gewicht is 1.286 kilo. Hij komt alleen als vijfdeurs.

De nieuwe Volkswagen Polo GTI staat uiteraard op een sportief onderstel, waardoor hij 15 millimeter dichter bij de grond staat. Het onderstel is bovendien adaptief en laat de bestuurder kiezen uit twee standen. Daarnaast zijn er nog de rijmodi Eco, Individual, Normal en Sport. In die laatste stand hoor je de uitlaat ook nog beter.

Hij komt naar Nederland

Het is tegenwoordig geen garantie dat leuke nieuwe modellen ook naar Nederland komen. Zeker als een auto geen hybridesystemen heeft, wordt hij al snel onverkoopbaar door de BPM. Maar gelukkig: de nieuwe VW Polo GTI komt gewoon naar Nederland. De prijs is nog onbekend, maar zeker is dat de Polo aan het einde van dit jaar in de showrooms verschijnt.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie