De jaarlijkse bijeenkomst bij het Oostenrijkse Wörthersee was altijd een hoogtepunt voor GTI-fans. Vanuit heel Europa (en soms verder) kwamen liefhebbers naar de GTI-meeting. En heus niet alleen GTI-rijders, want het feest groeide door de jaren heen uit tot een spektakel voor de rijdersbase van de voltallige Volkswagen Groep. Er komen doorgaans ook genoeg BMW’s koekeloeren.

Helaas gaat het feest dit jaar wederom niet door vanwege corona. Anders zou het GTI-Treffen van 12 tot 15 mei hebben plaatsgevonden. Toch wil Volkswagen de datum niet laten passeren zonder er een speciaal momentje van te maken. Daarom geven ze hun fans een voorproefje van de nieuwe Volkswagen Polo GTI, in de vorm van een schets. De specificaties verklapt het merk nog niet.

Een facelift

De Volkswagen Polo onderging pas een facelift. De nieuwe GTI is dus eigenlijk ook gewoon een facelift. Verwacht geen bizarre ingrepen, maar wederom een 2.0 TSI met ongeveer 200 pk. Voor de facelift bood Volkswagen zowel een handbak als een automaat aan, dat zal nu niet anders zijn.

De opvallendste wijziging aan de nieuwe Volkswagen Polo GTI is de neus. Net als bij de Golf 8 GTI lopen de koplampen door in de grille en plaatst Volkswagen honingraatvormige led-verlichting. Bij de Golf zijn het per kant vijf lichtpuntjes, bij de Polo GTI zijn het er twee per kant.

De nieuwe Volkswagen Polo GTI in Nederland

De grootste vraag is: komt de Volkswagen Polo GTI naar Nederland? Dat is nog even afwachten. De vorige Polo GTI stond al een tijdje niet meer in de prijslijsten bij Volkswagen Nederland, maar ongeveer een jaar geleden bevestigde de importeur nog dat ze ‘ervan uit gingen dat hij wel weer terugkomt’. In een jaar tijd kan er veel veranderen, maar we hopen dat we de kleine hatch weer zien verschijnen. Als hij naar ons land komt, dan waarschijnlijk alleen met DSG-automaat, net als de Golf GTI.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)