Rondjes, alleen maar rondjes. En elk rondje is anders. Verbaast je dat? Ons wel, een beetje. Want Onrush is een spel zonder finishlijn, waarbij je tekens hetzelfde rondje rijdt tot één team de winnaar is.

Inderdaad, je team. Want Onrush is niet alleen een racegame voor mensen die niet van traditioneel racen houden, het is tevens een multiplayerspel. Je speelt online met of tegen je vrienden in teams van maximaal zes personen. Zie het als een soort Rocket League, maar dan zonder voetbal-element en met lastig uit te leggen game-modi.

Wilde stampede

Als een wilde stampede dender je met z’n twaalven door de vier gamemodi heen. Elke spelvariant heeft zijn eigen doel. Bij een modus bijvoorbeeld moet je zo veel en zo lang mogelijk de ‘boost’ gebruiken. Je verdient boost door te stunten, te springen of door andere weggebruikers (er rijden ook non-spelers in het spel) van de weg af te beuken.

Tegelijkertijd moet je spelers van het andere team dwarsbomen door ze kapot te rammen. Het maakt niet uit of je op de eerste, tweede of vijftiende plek rijdt. Als je maar boost en ramt. Je kiest uit acht auto’s met elk hun specialiteit. De ene verdient bijvoorbeeld meer boost met het maken van kurkentrekkers bij sprongen en de andere krijgt boost als je dicht langs objecten scheert.

Bij een andere spelvariant loopt er bijvoorbeeld een balkje leeg, die je moet bijvullen door met je team door zo veel mogelijk poortjes te rijden en ervoor te zorgen dat de tegenpartij juist zo min mogelijk poortjes pakt. Snap je het nog?

Typisch arcade

Onrush rijdt precies zoals je verwacht van een arcade-game. De besturing is direct en eenvoudig – iedereen kan het spelen zonder oefening. De speciale eigenschappen van elk voertuig zijn soms wat nodeloos gecompliceerd en lastig te vatten, maar de diverse soorten spelvarianten zijn eenvoudig te begrijpen. Al is het vaak gewoon een kwestie van hard rijden en beuken, dan komt het, zonder dat je je bezighoudt met het spel, vanzelf goed.

Zo is Onrush een vermakelijk spel voor tussendoor, maar niet veel meer dan dat. Er zit geen meeslepend verhaal in of een superverslavend element. En dat brengt ons bij de twee grote nadelen van het spel: de prijs en het gebrek aan split screen. Je betaalt de volle mep voor Onrush, dus ongeveer 60 euro. En dat is toch net even te veel.

Overcomplete spellen als Forza, Gran Turismo, The Crew 2 of Need for Speed kosten hetzelfde of minder. Rocket League was op een moment zelfs gratis. Misschien als het spel een split screen-functie aanbood, had je een leuk spel voor de vrij of zaterdagavond. Maar in plaats daarvan moeten jij en je vrienden het spel allemaal kopen en thuis gaan zitten spelen. Reken maar even uit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear