Goed nieuws voor console-gamers die thuis een beetje willen oefenen op Circuit Zandvoort. Het Nederlandse circuit is toegevoegd aan Project Cars 3 in een gratis update. Dat maakt het spel interessant voor Nederlanders en Belgen, want er zijn maar weinig games op de PlayStation of Xbox die zowel Circuit Zandvoort als Circuit Zolder aanbieden. Helaas zitten het TT-circuit Assen en Spa-Francorchamps niet in PC3.

Voor sim-liefhebbers niet de juiste game

De eerste twee delen van Project Cars waren bedoeld voor de echte simracers. Voor het derde deel sloeg de ontwikkelaar een andere richting in en ze voegden wat arcade-elementen toe. Het is nog altijd geen Mario Kart met sprongen en vliegende schilden, maar het is een stuk toegankelijker geworden. Simracefans balen hiervan en spelen stug door met PC2. Helaas komt Zandvoort niet naar die game.

We snappen de kritiek van de fans van het eerste uur, maar we moeten zeggen dat Project Cars 3 een prima vermakelijk spel is geworden. Zeker nu het nieuwe Zandvoort te spelen is, lijkt het ons de moeite waard om het weer eens aan te slingeren. PC3 is er voor de PlayStation, de Xbox en de pc.

Andere games met Circuit Zandvoort

Op de pc is het een stuk eenvoudiger om Circuit Zandvoort te downloaden als mod. Voor de console heb je een paar keuzes: F1 2020 (en straks F1 2021) en Assetto Corsa. Bij de eerstgenoemde kun je alleen maar met Formule-auto’s over de baan jakkeren, bij Assetto is er een stuk meer keuze.

Reacties

 • Ed heeft op 8 mei 2021 geschreven:

  Zandvoort altijd leuk om ff te racen want de F1 zie ik nog niet doorgaan met publiek 🙁

  Reageer
 • Geert heeft op 8 mei 2021 geschreven:

  Ik ben nu een paar weken aan het rijden met rFactor2. Een zeer goede sim waar heel veel gratis content (cars f1 gt en tracks waaronder zandvoort spa etc) aan toe te voegen is.

  Reageer
 • Davy heeft op 7 mei 2021 geschreven:

  Pc3 is echt verschrikkelijk. Ben bang dat het met f1 2021 niet anders gaat. EA heeft ook dit overgenomen. Ik blijf dan liever bij assetto corsa (competizione) tenminste een fatsoenlijke sim racing game.

  Reageer
 • Den TJ heeft op 6 mei 2021 geschreven:

  Er moeten meer games komen als need for speed of forza waarin je vrij kunt rondrijden. Foto mode is dan erg handig. Ik heb me een lange tijd vermaakt met need for speed world. Auto´s pimpen hoorde daar natuurlijk bij. Racen over het circuit vind ik erg saai om eerlijk te zijn. Nee, gewoon vrij rijden zoals in het echte leven.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)