Ooit zullen we weer (deels) teruggaan naar het oude normaal. En op dat moment heb jij flink wat vakanties en reizen in te halen. Je kunt natuurlijk een vlucht boeken naar een ver oord en daar een maand doorbrengen in een waas van alcohol en door zonnesteek opgewekte delier – wat nu serieus niet eens als een slecht idee klinkt – maar je kunt het ook grootser aanpakken. Neem een voorbeeld aan dit Slowaakse stel.

Pavol en Ivana vertrokken ruim een jaar geleden met hun goed ingepakte Opel Corsa om een wereldreis te maken. Alles wat ze nodig hadden, stouwden ze achter in de Corsa en in de dakkoffer. Ze hebben het grootste deel van Europa gezien tijdens de reis en zijn via Vladivostok naar Vancouver in Canada gevaren. Het doel was om de Pan-Amerikaanse weg af te leggen, die van Canada helemaal naar het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika gaat.

Helaas gooide corona roet in het eten. Nadat de grenzen dichtgingen, besloot het stel om naar huis te gaan. Ze waren in totaal 528 dagen onderweg. De Corsa stak drie continenten over en legde 56.758 kilometer af. Dat is boven op de 30.000 kilometer die het dappere Opeltje al tijdens eerdere reizen buiten Slowakije had afgelegd. In totaal gaat het om 41 landen, elf Amerikaanse staten en twintig Mexicaanse staten.

Wat kost een roadtrip over de wereld?

Volgens het stel ging ongeveer een derde van de vervoerskosten op aan het vervoer over de oceanen. De grootste kostenpost hierna is het eten, waarop ze naar eigen zeggen nooit bespaarden. De benzinekosten staan pas op de vierde plek. De reparaties en de verzekering om in Amerika en Mexico te mogen rijden, kostte ook best wat. De totale kosten van de reis van veertien maanden in de Corsa waren 26.930 euro. Dat is dus voor twee personen.

Hun hele reisverhaal kun je nalezen op hun Facebook-pagina Together on roads.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie