Hard rijden op de Autobahn: altijd leuk. De topsnelheid van je auto halen als de omstandigheden het toelaten: nog leuker. 300 km/u aantikken met je twintig jaar oude BMW M5 in het holst van de nacht: veel spannender wordt het niet.

YouTuber M539 Restorations heeft een succesvol kanaal waarop hij oude Bimmers, van E46 Tourings tot 850i’s, bijhoudt of zelfs weer tot leven wekt. Wie bijvoorbeeld iets wil opsteken over het onderhoud aan de V10 van de E60 M5, moet bij hem zijn. De beste man heeft ook een helderblauwe E39 M5 met bijna 200.000 kilometer op de teller. Die auto was toe aan zijn jaarlijkse beurtje, en in deze video laat de capabele knutselaar zien hoe hij dit uitvoert.

En wat volgt er op een uitgebreide onderhoudsbeurt? Precies: een praktijktest. De goedgebruikte E39 mag op de Autobahn rond Frankfurt laten zien wat hij nog waard is. Na enkele pogingen overdag lukt het laat op de avond, als het verkeer wat is afgezwakt, om met de oude BMW M5 de 300 km/u aan te tikken. We hebben de video doorgespoeld naar het moment van de topsnelheidsrun. Maar kijk gerust ook de rest als je zo iemand bent die graag onderuitzakt en andere mensen hard ziet werken aan auto’s.

Oude BMW M5 doet 300 km/u op Autobahn

 

Reacties

 • Johan heeft op 27 maart 2021 geschreven:

  @smith. That’s like searching spijkers on low water.

  Reageer
 • Smith heeft op 27 maart 2021 geschreven:

  186 Mph is not real speed, this is the Clock speed but , – 10 a 15 Mph than you have mabey the real speed

  Reageer
 • Smith heeft op 27 maart 2021 geschreven:

  186 Mph is not real speed, this is the Clock speed but , – 10 a 15 Mph than you have mabey the real speed

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)