Het is ‘de enige MPV die aan een internationale langeafstandsrace heeft meegedaan’ én hij is te koop. Heb je echt meer info nodig? Vooruit: Tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps kwam een Belgische raceteam met deze auto aanzetten; een Peugeot 806 Procar. Het familiebusje kreeg een metamorfose, plus wat onderdelen uit andere Peugeot-racers.

Kronos Racing was zo gek om de Peugeot 806 Procar te bouwen en in te schrijven voor de 24-uursrace op Spa-Francorchamps. Alles wat deze bak een familieauto maakte verdween en er kwam een rolkooi voor terug. Hij kreeg het onderstel van een 405 Mi16-touringauto en de motor van een Peugeot 306 uit de Groep A. De 2,0-liter viercilinder had een vermogen van 283 pk.

De Peugeot 806 Procar op Spa

Coureurs Philip Verellen, Eric Bachelart en Pascal Witmeur namen om de beurt plaats in de 806. Volgens Witmeur was de Peugeot Procar een echte publiekstrekker: ‘Elke keer dat we over Raidillion kwamen, waren mensen aan het applaudisseren. Het publiek hield ervan, omdat het atypisch is. Hij reed vaak op twee wielen!’ Helaas bleef een goed resultaat uit.

Tijdens de training ging het nog van een leien dakje en eindigde het team als derde in hun klasse. Na nog geen tien uur in de race viel de Peugeot uit door een hele boel mechanische problemen. Hierna kwam hij in de collectie van teameigenaar Jean-Pierre Mondron. Nu gaat de Peugeot 806 Procar onder de hamer. Veilinghuis Aguttes verwacht dat het winnende bod tussen de 35.000 euro en 50.000 euro ligt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)