Sinds Singer neerstreek in Californië en kunstwerkjes bouwde van oude 911’jes, wil iedereen een zakcentje verdienen met restomod-Porsches. Niemand kwam in de buurt van de creaties van Rob Dickinson. Als je op wilt vallen tussen de hordes nieuwe oudjes, moet je met iets bijzonders komen. Zoals deze AllRad Porsche 356 door Emory Motorsports.

Een droomhuwelijk door Emory

Deze Porsche 356 C4S is speciaal gemaakt voor een klant uit Amerika die het oosten van het land wil verkennen. Cruisen langs de kust met de zon op je bol, herrie maken in de straten van New York en indien nodig een potje stofhappen. Want inderdaad: deze Porsche kan offroad.

Emory Motorsports pakte een Porsche 356 uit 1964 – vanwege zijn schoonheid. Onder de prachtige koets vind je het onderstel, inclusief de vierwielaandrijving, van een Porsche 911 Carrera 4 uit de jaren negentig. Een droomhuwelijk. Sommigen zullen zeggen dat dit heiligschennis is. En hoewel ze gelijk hebben, is het lastig om niet van dit totaalpakket te houden.

Aanschouw de AllRad Porsche 356

De gelukkige eigenaar heeft de Porsche 356 omgedoopt tot de ‘AllRad’. Emory sloeg niet door in het toevoegen van moderne elementen. Geen potsierlijke wielen; gewoon brede banden, klassieke stalen velgen en een simpel dakrek.  Een Emory-Rothsport viercilinder met 203 pk is de drijvende kracht achter deze Porsche van 975 kilo. Pittig is het woord waar je naar zoekt.

Advertentie

Reacties

  • George heeft op 2 maart 2019 geschreven:

    Tof ding

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie