Het internet gonst deze week, want de Nordschleife-gekkies van Bridge to Gantry hebben heel toevallig waargenomen dat een bepaalde ultra-rappe Porsche wel erg weinig tijd nodig had om een rondje Ring te ronden. Krijgt de Porsche 911 GT2 RS het Nürburgring-record binnenkort te pakken?

Vanaf de bekende T13-plek, vlak voor de Hatzenbach-sectie, viel het BtG op dat de GT2 RS minder dan zeven minuten nodig had om hen na een rondje opnieuw te passeren. Ondanks dat de bestuurder de auto het laatste stuk liet uitrollen, kwamen ze op 6 minuten en 56 seconden. Ze schatten dat de daadwerkelijke rondetijd, die door Porsche zelf op een eerder punt werd gemeten, in de buurt van de 6:54 zal zitten. Ook andere bronnen die rond de Nürburgring wonen (jaloers) bevestigen dat de auto bijzonder rap was.

En dit was pas de eerste ronde die de GT2 RS tijdens deze sessie maakte. Porsche heeft de Nürburgring namelijk gedurende twee avonden overgenomen en schijnt met groot materieel aanwezig te zijn. Dit alles om ervoor te zorgen dat de 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS het Nürburgring-record in handen krijgt. Momenteel staat dit op naam van de Lamborghini Huracán Performante en ligt het op 6 minuten en 52,01 seconden. Wellicht hebben we binnenkort meer nieuws voor je…

Porsche 911 GT2 RS Nürburgring-record?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)