Rood leer in een Porsche, lekker. Beige leer in een Porsche, ook lekker. Gouden logootjes, kan best lekker zijn. Corduroy op de middenbaan van de stoelen, origineel. Retro-tellers met groene verlichting, gaaf. Retro-bestickering op de deuren, fijn. Maar dat allemaal in één auto? Het scheelt dat deze Porsche 911 Targa Heritage Design Edition in beperkte oplage geproduceerd zal worden.

Volgens Porsche zijn de gouden logo’s een verwijzing naar de jaren vijftig. De witte strepen op de neus zijn een knipoog naar het raceverleden en de gouden badge op de kont lijkt op een badge die eigenaren van een Porsche 356 kregen als ze de 100.000 kilometer bereikten. Deze badge ga je terugzien op alle Porsche Heritage Design-modellen. Jazeker, er komen er nog meer.

De komende tijd zal Porsche meer auto’s uitbrengen zoals deze Porsche 911 Targa Heritage, elk met elementen uit het verleden van het merk. Ze kijken voor inspiratie naar de periode tussen de jaren vijftig en tachtig. De 911 Speedster was al leverbaar met enkele retro-elementen.

Porsche 911 Targa Heritage: de specs

De 911 Targa Heritage is altijd een 4S. Dat betekent dat zescilinder boxermotor 450 pk produceert en dat de halve cabriolet in 3,6 seconden naar de 100 km/u schiet, met een top van 304 km/u. Het model is voorzien van een PDK-automaat of een handgeschakelde zevenbak. Porsche Design maakte een bijpassend horloge, dat net als de Targa Heritage gelimiteerd is tot 992 exemplaren. Prijzen zijn nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)