Als Porsche Design zegt dat ze met een horloge komen voor de wereld, dan bedoelen ze dat vrij letterlijk. De nieuwe Porsche Design 1919 Globetimer UTC is speciaal ontwikkeld voor mensen die vaak reizen. Het mechanisme is simpel. Door op een knopje te drukken, springt de Porsche Design 1919 Globetimer een tijdzone vooruit. Vlieg je naar het oosten, dan druk je op het plusje. Vlieg je naar het westen, dan druk je op het minnetje. Simpel toch?

Het handige van dit mechanisme is dat je niet hoeft te draaien, en je minuten- en secondenwijzer allebei op exact dezelfde plek blijven staan. Een indicator wordt wit of zwart om aan te geven of het dag of nacht is. Een andere wijzer geeft aan hoe laat het thuis is, zodat je weet wanneer het een geschikte tijd is om naar huis te bellen. De kleine zwarte wijzer met de witte pijl geeft de datum aan.

Wat kost de Porsche Design 1919 Globetimer UTC?

Net als bij de auto’s van Porsche zijn er flink wat variaties op één model. Voor 5.950 euro heb je een Globetimer van leer en titanium. Wil je de Gold Edition, dan mag je 29.500 euro aftikken.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie