‘Hij was in de uitverkoop, dus ik kon ‘m niet laten staan’, is een vaak gebruikt en volkomen redelijk argument om iets te kopen. Met die logica: is 10.000 euro korting op een auto ook niet een té goede deal om te laten liggen? De nieuwe Audi RS 4 Avant krijgt in Nederland namelijk een vanafprijs van 120.015 euro. Dat is tien ruggen goedkoper dan de vorige. (Ter vergelijking: de RS 6 kost 158.685 euro. Want we weten best dat je die liever hebt.)

Voor die 10.000 euro lever je wel twee cilinders in, maar daar krijg je meer koppel voor terug. In totaal heeft de nieuwe Audi RS 4 een smakelijke 450 pk en 600 Nm koppel aan boord. Daarmee sprint ie in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Schakelen neemt de achttraps automaat voor je uit handen. Een sportdifferentieel achter is optioneel. De auto is 70 kilo lichter dan zijn voorganger een weegt nu 1.790 kilo.

De nieuwe Audi RS 4 Avant zit vol knipogen naar het verleden. Audi Sport GmbH liet zich inspireren door de iconische Audi 90 Quattro IMSA GTO-racer voor de agressieve bodykit. De enorme luchtinlaten zijn hier een goed voorbeeld van. De wielkasten staan 30 millimeter verder naar buiten.

Voor hetzelfde bedrag heb je…

Voor 162 euro meer heb je een Mercedes-AMG C 63 S Estate. Deze heeft een permanente driftmodus (achterwielaandrijving) en een volwaardige V8. Beide sprinten even snel naar de 100 km/u. De topsnelheid staat voor allebei op 250 km/u.

Met ingang van 15 november is de nieuwe Audi RS 4 Avant te bestellen. Op dat moment kan de dealer je vertellen wanneer de auto geleverd wordt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)