De Range Rover SV Coupé, doet dat een belletje rinkelen? Het was een ambitieus project van Land Rover, waarvan ze 999 stuks wilden bouwen. De eerste orders voor de Range Rover met twee zijportieren waren zelfs al binnen, maar toen besloot het bedrijf dat het geld beter door andere afdelingen besteed kon worden. Liefhebber van coachbuild-project Maurik van den Heuvel besloot daarom met Niels van Roij het project door te zetten. Zij bouwen maximaal 100 exemplaren van deze Range Rover Adventum Coupe.

De eerste Range Rover Adventum Coupe rolde vorige maand uit de werkplaats van Bas van Roomen. Met zijn medewerkers verwijderde hij de b-stijl en liet de deuren een paar centimeter groeien, zodat de portieren nu 1,49 meter lang zijn. Geen simpele klus, want bedenk ook dat er nieuwe ramen in de deur moeten en dat alles wat in de deur zit, ook gewoon moet werken. En als je dan toch bezig bent, zou het zonde zijn om het interieur over te slaan. Daarom kreeg de Range Rover Adventum Coupe een aangepast interieur, met bijvoorbeeld teakhouten vloermatten en een kofferbakbekleding van teak.

Onder de neus ligt een 5.0 supercharged-V8 met 525 pk. Zelf een Adventum Coupe? Graag even minimaal 270.000 euro aftikken, zonder belastingen. Voor dat bedrag hoef je gelukkig niet zelf de Range Rover aan te leveren. Zodra je 50.000 euro hebt aanbetaald, start de bouw van het project. Uiteraard kun je de auto compleet zelf samenstellen. Ook kun je nog altijd de Tesla Model S Shooting Brake bestellen, een andere creatie van Niels van Roij.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)