De driedeurige Range Rover SV Coupé komt niet. Land Rover toonde de SUV met bestelbus-ambities vorig jaar tijdens de Autosalon van Genève en hij zou in gelimiteerde oplage naar een paar gelukkige (of ongelukkige, net wat je van de auto vindt) klanten komen. Dat feest gaat niet door.

Land Rover brengt een officieel statement naar buiten waarin staat ‘dat de Range Rover SV Coupé niet verdergaat naar het productiestadium’ en dat het merk zijn ‘middelen en investeringen focust op de volgende generatie producten van wereldklasse’. De nieuwe Defender, bijvoorbeeld.

Land Rover benadrukt dat de Range Rover SV Coupé niet geannuleerd is door het gebrek aan belangstelling – al wil de woordvoerder niet vertellen hoeveel van de 999 exemplaren daadwerkelijk al verkocht waren. Hoe dan ook – er zijn er nul geproduceerd en daar zal het bij blijven.

Waarschijnlijker is de zet om de Range Rover SV Coupé te annuleren een onderdeel van Jaguar Land Rovers plan om volgend jaar 2,8 miljard euro te besparen. Ook zal het concern 4.500 mensen ontslaan. Dus zeg het maar: vind jij het jammer dat de Coupé niet komt?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)