Net als Dr. John Hammond in Jurassic Park doet Nissan er alles aan om zijn prehistorische reptiel, Godzilla, in leven te houden. Al enkele tijd geleden startte Nissan Heritage Parts met de productie van klein grut zoals pakkingen en rubbertjes voor de Skylines, maar ze gaan nu verder met het serieuze werk.

Nissan Heritage Parts start opnieuw met de productie van de legendarische RB26-motor. Voor de niet-kenners: dat is de zes-in-lijn uit de Nissan Skyline GT-R van de generaties R32, R33 en R34. De krachtbron met een motorinhoud van 2,6 liter produceert officieel 280 pk, maar in werkelijkheid ligt het vermogen ver boven de 300 pk.

Helaas komt de zescilinder met twee turbo’s niet compleet in een kratje naar je huis. Nissan verkoopt bijvoorbeeld een nieuw onderblok en een nieuwe kop. De zuigers hebben we nog niet kunnen ontdekken, maar die volgen ongetwijfeld later. Of je bouwt het nieuwe blok direct op met grotere zuigers van een gerenommeerde Japanse tuner.

Wat kost een nieuwe RB26-motor?

De prijzen van de RB26-onderdelen vallen alleszins mee. Het onderblok kost 170.000 yen en de kop kost 187.000 yen. Dat is omgerekend bij elkaar zo’n 2.800 euro. Let wel: dan moet je nog wel de kleppen, zuigers, turbo’s, een kabelboom, injectoren, alle accessoires én alle pakkingen erbij kopen. Bouw de boel goed op en je gaat zo richting de 600 pk.

Zelfs het originele Japanse waarschuwingsstickertje, waarop staat om de hoeveel kilometer je de olie moet verversen, kun je voor een tientje bestellen. Dat wil je. Ook de GT-R-emblemen en zelfs volledige achterschermen biedt Nissan Heritage Parts aan. De catalogus zal de aankomende tijd alleen maar groeien met nieuwe onderdelen.

Reacties

 • S. heeft op 29 maart 2019 geschreven:

  Prachtig, van cilinderkop een salontafel maken?

  Reageer
 • boy heeft op 29 maart 2019 geschreven:

  De gene die dit bedacht heeft, Eifeltoren weg halen en vervangen door een 300 meter hoog beeld van de gene die dit bedacht heeft. Dit is toch goed zeg. Toyota, volg aub.

  • Morpheus heeft op 29 maart 2019 geschreven:

   Toyota heeft een paar weken geleden al aangeven dat ze de oude supra motor weer gaan verkopen.

   • boy heeft op 29 maart 2019 geschreven:

    heb je een link naar dat bericht?

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear