De vraag was niet óf de Renault Mégane RS Trophy-R het record voor de snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring ging pakken. De vraag was: hoe veel sneller dan de Volkswagen Clubsport S zou ie zijn? De te kloppen tijd was 7 minuten en 47,19 seconden.

De Renault Mégane RS Trophy-R is nu officieel de snelste productieauto met voorwielaandrijving op de Nürburgring met een tijd van 7 minuten en 45,389 seconden. We hebben het dan over de volledige ronde van 20.832 meter.  We horen je hersens knarsen en inderdaad: de Honda Civic Type R moet nog genoemd worden.

De Civic Type R zette vorig jaar een tijd neer van 7 minuten en 43,8 seconden. Dit was echter een auto die ‘extreem dicht tegen de productieversie’ aanzat (maar dus geen productieauto was) en dus geen aanspraak kon maken op de titel. Wél is dit de snelste voorwielaandrijver op de Nürburgring Nordschleife.

De Renault Mégane RS Trophy-R weegt 130 kilo minder dan de ‘normale’ Trophy en heeft nog altijd een 1,8-liter viercilinder met 300 pk. Voor de ‘R’ werden de ophanging en de aerodynamica aangepast. Het is de meest radicale Mégane die je op dit moment kunt kopen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)