En jij maar denken dat de Duitse luxemerken goed waren in het vullen van niches. Wat je hier ziet, is een 4×4 diesel met middenmotor en plek voor negen personen. We denken niet dat er een voertuig is dat we nu liever zouden hebben.

Dit is de Technoimpulse Rocket Z. Dat klinkt als een speeltje voor mensen die ouder dan achttien jaar zijn. Nu is dit ook speelgoed voor volwassenen, maar deze auto durf je wel in het openbaar te gebruiken.

Je staat waarschijnlijk niet raar te kijken als je hoort dat dit een Russische creatie is. Eerder zagen we Rusland al met de Avtoros Shaman komen, die ook niet bang is voor een beetje water. Met iets minder dan vijf meter is de Rocket Z ongeveer even lang als een Land Rover Discovery. Maar je kunt er twee personen extra in kwijt en je komt offroad nog een stukje verder.

Hoe snel is de Rocket Z?

Niet snel. Hij kost 85.000 dollar (zonder belastingen), wat ongeveer hetzelfde is als een Audi RS 3. De Hyundai-motor produceert echter een bescheiden 83 pk, wat maar een vijfde is van het vermogen van de RS 3. Je kunt hem ook upgraden naar 100 pk, maar in de omgeving waar je deze auto rijdt, heb je geen snelheid nodig.

Naast weinig vermogen krijg je ook nog eens weinig luxe. De acht passagiers moeten hutjemutje op bankjes achterin zitten, terwijl ze door elkaar geschud worden door het ruige terrein. Voorin heeft de bestuurder een stuur dat van een oude Ford Escort af lijkt te komen, en vele, vele schakelaars. We kunnen rustig aannemen dat er geen CarPlay aanwezig is.

Maar als je je zo diep in de wildernis bevindt, heb je toch geen signaal om Spotify te streamen. En dat is waar de Technoimpulse Rocket Z dan ook helemaal voor bedoeld is. Het is een echte offroadbeul die gaat waar het bij andere crossovers dun uit de uitlaat loopt als ze er alleen al aan denken. Ja, we willen hier heel graag in rijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear