Ongeschreven regels dicteren dat bepaalde kleurencombinaties niet ijdel gebruikt mogen worden. Goud met zwart – de legendarische John Player Special-kleuren van de Lotus waarin Senna nog reed, bijvoorbeeld. We kijken inderdaad naar jou, Rich Energy. Ook babyblauw met oranje is een kleurencombinatie die je moet verdienen.

Deze Roush Ford Mustang verdient de Gulf-kleuren, vinden wij. De tuner schroeft een flinke supercharger en een hoop andere snuisterijen op de 5,0-liter V8 om het vermogen van 464 pk en 529 Nm naar 720 pk en 827 Nm te tillen. De Ferrari 488 Pista heeft net zoveel pk’s en minder koppel. En we gokken dat deze Mustang iets luider is.

De Gulf-kleuren zijn royaal uitgesmeerd over de Roush Ford Mustang, tot aan de motorruimte aan toe. En potverdorie, wat ziet zo’n aangeklede motor er fijn uit. De 20-inch gesmede wielen zijn een teruggooi naar die van de originele Gulf Ford GT40. Verder monteert Roush een lading koolstofvezel spoilers en extra’s op de Mustang.

De rolkooi maakt de auto iets minder geschikt als daily driver. En dan is er nog de kwestie van het verbruik. Sowieso is dat niets om je zorgen over te maken, want jij mag deze Roush Ford Mustang niet hebben. De tuner sleutelt slechts één exemplaar in elkaar voor de koper Wade Kawasaki, die een circuit-capabele daily driver zocht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)