Het einde van de benzine-Golf komt in zicht. In 2024 komt er nog een facelift van de allemansvriend voordat de negende generatie zijn opwachting maakt in 2028. Vanaf dan is de Volkswagen Golf elektrisch. Voordat dat zover is, gaat het Duitse automerk nog even los met de Golf 8 R. Op 31 mei presenteert Volkswagen de speciale Golf R 333 Edition. Nu mogen we alvast wat stukjes zien.

De Golf R 333 Edition ontleent zijn naam ongetwijfeld aan zijn vermogen. Mocht dat het geval zijn, dan is hij net zo sterk als de Golf R 20 Years, wat bij de onthulling de sterkste productie-Golf ooit was. Als de prestaties ook gelijk zijn aan die van de 20 Years, dan is de 0-naar-100-tijd 4,6 seconden en de topsnelheid is dan 270 km/u.

Verder draagt de Volkswagen Golf R 333 Edition een knalgele jas en de R-logootjes zijn blauw. Minstens zo interessant: achterop is een kwartet aan uitlaatpijpjes van Akrapovic bevestigd. Van wat we verder van de speciale Golf R 333 Edition kunnen zien, lijkt hij veel op de standaard R. Op 31 mei komen we erachter of die opvatting juist is.

Teaser van de Volkswagen Golf R 333 Edition

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)