De gasten van Hoonigan en Subaru Motorsports zijn sinds een tijdje weer beste vriendjes. En daarom is de ster in de volgende Gymkhana – naast coureur Travis Pastrana – weer een gemodificeerde Subaru. Dit keer gaan ze niet voor de voor de hand liggende keuze, maar is de gekozen bandenverslinder een Subaru GL Wagon – hier ook nog weleens een L-serie genoemd. De omgebouwde stationwagen krijgt de bijnaam Family Huckster.

De nieuwe Gymkhana-Subaru maakt binnenkort een vliegend debuut. ‘De GL Wagon is een iconische Subaru waarvan ik dacht dat het behoorlijk gaaf zou zijn om hem door de lucht te zien vliegen’, legt Pastrana uit. Het team nam een ​​GL Wagon uit 1983 – een van de meest bescheiden gezinsauto’s die in de jaren tachtig verkrijgbaar was – en voorzag hem van een Subaru-boxermotor, aangepast om dat ongelooflijke aantal pk’s eruit te halen. Meer dan 870 pk, zelfs.

Een buizenframe met koolstofvezel panelen

Dan zijn er nog een sequentiële bak met zeven versnellingen, een stel WRC-dempers en een nieuw setje differentiëlen. De aandrijflijn is verpakt in een buizenframe dat volledig is geschoeid met carrosseriepanelen van koolstofvezel. Veel van de originele Subaru GL Wagon uit de jaren tachtig is er dus niet overgebleven.

Ook qua aerodynamica is de Subaru een stuk geavanceerder dan het origineel van 40 jaar geleden. Neem de hydraulisch bediende aerodynamische flappen boven op de wielkasten, en het koolstofvezel dakrek dat ontworpen is om lucht in een NACA-luchtinlaat te leiden. Zelfs de achtervleugel is actief.

Overigens is Pastrana niet volledig overtuigd van het nut. ‘Een actieve achtervleugel is tot op zekere hoogte nuttig,’ zei hij, ‘maar de wagen uit 1983 vliegt precies zo goed door de lucht als je je zou voorstellen… Een beetje als een baksteen. Dit maakt de sprongen veel listiger, maar ook voorspelbaarder.’

Nog wel de oude radio

Het team scande het dashboard van de GL Wagon in om hem in aangepaste vorm na te maken. Zo is er ruimte voor de originele radio uit 1983, maar ook plek voor een 12-inch tellerbak met retrographics. Je gaat de Family Huckster zien op het aankomende Goodwood Festival of Speed, én in de volgende Gymkhana.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)