Sinds juni van dit jaar wachten we op het moment dat nu eindelijk gekomen is. De nieuwste Gymkhana met de ’83 Subaru GL Wagon staat online. Stuntlegende Travis Pastrana maakt Florida onveilig met de zogeheten Family Huckster (een verwijzing naar de Family Truckster uit de film National Lampoon’s Vacation, uit hetzelfde bouwjaar).

‘De GL Wagon is een iconische Subaru waarvan ik dacht dat het behoorlijk gaaf zou zijn om hem door de lucht te zien vliegen’, zei Pastrana eerder dit jaar. ‘Behoorlijk gaaf’ blijkt niets te veel gezegd.

Aanpassingen aan de Gymkhana Subaru GL Wagon

De klassieke Subaru GL Wagon kreeg een stevig opgevoerde boxermotor van meer dan 870 pk. Daarnaast werd hij helemaal in rally-spec uitgevoerd – denk aan een sequentiële bak met zeven versnellingen, een stel WRC-dempers en een buizenframe. Wat ook meteen opvalt, zijn de hydraulisch bediende aerodynamische flappen boven op de wielkasten die als luchtrem fungeren. We like.

En dan hebben we het nog niet eens over de stunts gehad. We zullen er niet te veel over zeggen, al kun je uit de plaatjes wel al een en ander afleiden. Inderdaad, hij springt over een vliegende helikopter heen. Hoe willen Pastrana, Block en hun team hier ooit nog overheen gaan? Voor ons een vraag, voor hen hopelijk een weet. Voor nu staat deze nieuwste Gymkhana met de Subaru GL Wagon bij ons op nummer 1.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie