Het leven is bezaaid met compromissen. Als jij met Pasen niet naar je schoonouders wilt en je vriendin wel, dan sluit je een compromis en ga je naar je schoonouders met Pasen. Jij wilde een actiefilm, zij een romantische komedie. Jullie sloten een compromis en je luistert nu naar de woorden: ‘waarom doe jij nooit zoiets romantisch voor mij?’.

En eigenlijk wil je de snelste bestelbus ter wereld, maar je tere billetjes zijn het niet helemaal eens met de koolstofvezel kuipstoelen. Een typisch gevalletje ‘Waarbij? Aambei’. En misschien neem jij het oorsuizen voor lief, maar je vier passagiers willen vast een beetje geluidsdemping. Of misschien heb je wel vijf passagiers.

Dat groene kleurtje staat de snelle bus heel fijn, maar ze zien je al aankomen tijdens het paasweekend. Misschien kun je beter iets subtielers nemen. In dat geval kun je de TH2RS beter links laten liggen, en als compromis zijn sleeper-broer nemen: de TH2. Het veelpersoons-snelheidsmonster in incognitomodus staat bij dezelfde Duitse dealer te koop.

De specificaties van de TH2 Transporter

Achterin de TH2 ligt een 3,6-liter turbomotor uit de Porsche 911 Turbo. De zescilinder klettert 580 pk naar de achterwielen. Volgens TH Automobile Berlin kun je het vermogen gemakkelijk verhogen naar 600 pk. Schakelen mag je helemaal zelf doen. Onder de juiste omstandigheden moet een topsnelheid van 285 kilometer per uur mogelijk zijn. Het snelheidsrecord staat trouwens op 310,7 km/u.

Het onderstel is afkomstig van H&R en Brembo deed de remmen. De Michelin Pilot Super Sport-banden achterop zijn 285 millimeter breed (vóór: 245). Het interieur kreeg een klap van de alcantara-hamer en zoals ze dat in 2012 deden, krijg je er een DVD-speler bij.

Zonder belasting kost de 134.370 euro 139.800 euro. Wat de staat aan belasting wil hebben, weten we niet. In principe is het een Volkswagen Transporter van bijna tien jaar oud.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)