Als we een ding geleerd hebben in onze tijd als vaste bezoeker van het internet, is het wel dat het antwoord op de vraag ‘past hier een V8 in?’ altijd positief is. Motorruimtes zijn voor V8-motoren als wat kartonnen dozen voor katten zijn; op de een of andere manier past het altijd, al ziet het er soms wat krap uit. Een Mini, een Ford Fiesta of een BMW Z3, het maakt allemaal niet uit.

Ook in een Volkswagen Transporter T3 past achterin een V8, zoals deze grijze bus demonstreert. Door de 4,2-liter Audi-V8 stuwt deze bus uit 1980 nu 300 pk naar de achterwielen. Daardoor moet een 0-100-tijd van ongeveer 6 seconden mogelijk zijn en een topsnelheid van meer dan 200 km/u – het blijft immers een vorm waar een zeecontainer verliefd op zou worden.

Volkswagen Transporter T3 met een Audi-V8

Het aardige is dat deze Volkswagen Transporter T3 met een Audi-V8 door zijn leeftijd belastingvrij is en daarnaast staat de nieuwe motor gewoon op het kentekenbewijs. Je hoeft dus niet in z’n neutraal langs politiecontroles te rijden. Schakelen doet een automaat overigens voor je.

Je kunt de Volkswagen Transporter T3 met een Audi-V8 nog aanpassen

Je mag de bus trouwens terugbouwen naar zeven zitplaatsen, want daar draagt ie typegoedkeuring voor. Voor de passagiers achterin geldt geen gordelplicht, al zouden we het ten zeerste adviseren om wat gordels te monteren voor iedereen. Nu zit er een achterbank voor drie personen mét gordels achterin.

Ons lijkt het een aardige basis voor een toffe camper om landen mee te bezoeken waar de benzine wat voordeliger is. Wat de Volkswagen Transporter T3 met een Audi-V8 waard is, daar hebben we geen flauw benul van, maar de verkoper vraagt er in ieder geval 30.000 euro voor.

VW Transporter Limousine met zes wielen

Nog extremer? Deze Transporter heeft zes wielen

Helaas zonder V8

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)