Dat ‘Vale’ ook prima met vier wielen overweg kan, bewees hij in 2004. Hij stapte toen in de Ferrari F2004, de F1-auto van Michael Schumacher. Op het testcircuit van Ferrari was hij maar 0,7 seconde langzamer dan de Duitse F1-legende. Toen was de motorracecarrière van Rossi echter nog in volle gang. Nu ligt die tijd achter hem, waardoor hij tijd heeft voor GT-auto’s. Vorig jaar reed hij in een Audi, nu gaat hij naar BMW.

Rossi gaat meedoen met de racecompetitie Fanatec GT World Challenge Europe. Daarnaast doet hij met het BMW M Team WRT mee aan de 12 Uur van Bathurst. Hij deelt zijn auto met Augusto Farfus uit Brazilië en Maxime Martin uit België. ‘Ik ben erg trots om een officiële BMW-fabriekscoureur te worden en het is een geweldige kans’, zegt Rossi.

Valentino Rossi over zijn avontuur bij BMW

‘The Doctor’, zoals Rossi ook wordt genoemd, kijkt ernaar uit om in de auto te stappen. ‘Ik heb al twee keer de kans gehad om de BMW M4 GT3 te testen en het gevoel in de auto is erg goed. Ik denk dat we komend seizoen competitief kunnen zijn. Ik heb nog veel te leren en te verbeteren, maar ik hoop dat ik er zo snel mogelijk klaar voor ben om te vechten tijdens de raceweekenden.’

Vorig jaar maakte Rossi zijn debuut bij het WRT-team van BMW. ‘Ik kan goed met ze omgaan en ik ben blij dat het WRT-team heeft gekozen voor BMW M Motorsport als partner’, zegt Rossi. In februari maakt Rossi zijn debuut in de nieuwe GT3 op Mount Panorama tijdens de 12 Uur van Bathurst. Dan kan hij laten zien wat hij in huis heeft.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)