Je weet in ieder geval zeker dat de medewerkers van de ontwerpafdeling bij Tesla ooit klachten hebben gehad van hun gezinsleden dat ze nooit thuis waren met eten. Veel overwerken zit er niet bij, want de Model S draagt al tien jaar hetzelfde design en de Model Y is een Model 3 waar iemand een fietspomp op heeft gezet. Hoe de vernieuwde Tesla Model Y eruit gaat zien, kan dus geen verrassing zijn.

Momenteel is er vanuit Tesla nog geen nieuws over een facelift voor de Tesla Model Y, maar we denken dat de renderings van LaMianDesign goed in de buurt komen. De digitale ontwerper pakte de verlichting van de recentelijk vernieuwde Model 3 en plakte ze op de Model Y. Eigenlijk precies wat de ontwerpers van Tesla destijds ook hebben gedaan met de eerste Model Y.

Hoe het eruitziet? Nou, niet heel verkeerd. De achterkant is – net als bij de Model 3 – min of meer hetzelfde, maar de voorkant mist nu wel een beetje een eigen identiteit. Waar de huidige Model Y onmiskenbaar Tesla is, zou deze vernieuwde versie net zo goed van een ander merk kunnen zijn. Misschien moeten de echte designers toch een keer het avondeten missen.

De vernieuwde Tesla Model Y heet Juniper

De verjongingskuur van de Tesla Model 3 ging schuil onder de projectnaam ‘Highland’. De facelift van de Tesla Model Y zou ‘Juniper’ heten. Diverse bronnen melden dat de vernieuwde SUV in oktober van 2024 in productie zou gaan, ongeveer een jaartje na de Model 3. Verwacht binnenin sfeerverlichting, ventilatiestoelen en beter materiaalgebruik, net als bij de sedan.

Advertentie

Reacties

 • Jerome heeft op 16 september 2023 geschreven:

  Het is algemeen gezien geen goed teken dat Tesla geen design vernieuwing weet door te voeren. Plat gezegd is de S een kopie van Jaguar, de X een verhoogde S, de 3 een ingekorte S en de Y een verhoogde 3. Daardoor hebben ze behalve de S allemaal een beetje vreemde proporties.

  In de software hebben ze steeds tussentijdse updates doorgevoerd maar verbaast me dat ze dit met het uiterlijk niet kunnen. Je zou denken dat consumenten op een gegeven moment wel een keer iets nieuws willen.

  • Freddy Dijkgraaf heeft op 16 september 2023 geschreven:

   De consumenten lieten dat ook al merken want de verkopen liepen vorig jaar flink terug. Daarna is Tesla gaan prijsstunten en dan blijkt dat de portemonnee altijd het belangrijkste blijft want opeens gingen de verkopen weer omhoog. Dit gaat wel zwaar ten koste van de marge die Tesla op de auto’s maakt dus het is de vraag hoe lang ze dat volhouden.

   Reageer
  Reageer
 • Michael heeft op 16 september 2023 geschreven:

  Ik heb helaas een tijdje geleden de keuze gemaakt voor een Y als leaseauto. Nog nooit zoveel problemen gehad als met deze. En ondersteuning ho maar! Voor alle mensen die net als ik zo dom zijn om voor zo’n probleem auto te kiezen hoop ik dat de volgende serie minder slecht wordt.

  • Maarten heeft op 16 september 2023 geschreven:

   Ai dat is vervelend, wat voor problemen had je Michael?

   • Michael heeft op 16 september 2023 geschreven:

    Veel irritante dingetjes met het touchscreen. Duurde een eeuwigheid voor dat er uit was. Ook het onverwachte remmen heb ik gehad maar dat was gelukkig snel verholpen want dat was schrikken. En veel gerammel in de wielophanging. Daar deden ze ontzettend moeilijk over maar uiteindelijk wel gefixed na escalatie via de leasemaatschappij.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Conclusie heeft op 16 september 2023 geschreven:

  Was lelijk, blijft lelijk.

  • Frank heeft op 16 september 2023 geschreven:

   Dit lijkt wel de nieuwe ping pong van xpeng pang pung.

   • Maarten heeft op 16 september 2023 geschreven:

    Jullie zijn volgens mij de doelgroep niet.

    • Stevie Wonder heeft op 16 september 2023 geschreven:

     Als je ogen normaal functioneren ben je waarschijnlijk de doelgroep niet bij dit afzichtelijke vehikel.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie