Gisteren lekte de eerste (vermeende) foto van de nieuwe Golf GTI het internet al op. De lek-foto toonde een forse achterspoiler, waardoor het vermoedelijk niet ging om ‘zomaar’ een GTI, maar een nog snellere versie. Het zou nog weleens de nieuwe GTI TCR kunnen zijn. De afbeelding lijkt een foto van een interne presentatie van Volkswagen. De dia toont vijf afgeleiden van de nieuwe VW Golf en – op een eventuele Clubsport na – daarmee is in één klap het volledige aanbod van Golfjes in trainingspak compleet. Als de lijst echt is, tenminste.

Volkswagen Golf 8 GTI krijgt 245 pk

Zoals verwacht krijgen de voorwielen van de instap-GTI 245 pk te verwerken. Dat is net zoveel als de GTI Performance-uitvoering van de Golf 7. De GTI TCR neemt de rol van Performance (of er moet ook nog een Performance komen, maar die past er nauwelijks tussen) over bij de Golf 8 en krijgt 300 pk, waarschijnlijk alleen op de voorwielen. De Volkswagen Golf 8 R staat ook in het lijstje en krijgt 333 pk en vierwielaandrijving. Voor al deze uitvoeringen doet een 2,0-liter turboviercilinder het zware werk.
Dan is er nog de krachtiger versie van de Golf GTE, de sportieve plug-in hybride. Net als de GTI krijgt de stekker-Golf 245 pk. Vergeet hierbij niet dat deze auto meer zal wegen en daarom iets minder snel zal gaan. Het vermogen komt uit een 1,4-liter viercilinder (dus niet de nieuwe 1,5-liter). Ook de GTD komt terug en krijgt nu 200 pk, volgens de dia. Het koppel is helaas niet bekend, wat belangrijk is voor de prestaties van een dieselmotor. De Golf GTI wordt waarschijnlijk over twee maanden onthuld, de GTD zal niet lang op zich laten wachten.

Gelekte foto Golf 8 GTI

 
View this post on Instagram
 

A post shared by ᴡɪʟᴄᴏ ʙʟᴏᴋ (@wilcoblok) on

Reacties

 • Johan heeft op 21 januari 2020 geschreven:

  De GTI TCR neemt de rol van Performance over bij de Golf 8 ??
  De TCR is een hele andere auto bij de Golf 7 dan de performance en dat is dus niet een rol overname.

  Het vermogen van de Performance is nu hetzelfde als bij de “standaard” GTI.
  De TCR komt meer in de buurt van de Clubsport en de R is het topmodel Golf.

  In Zwitserland is er een R360 met 360PK.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)