In Nederland hebben we de gewoonte om rotondes leuk aan te kleden met bloemen of kunstwerken. Zo ligt er in de buurt van Lopik een rotonde zie eruitziet als een soort kleine Teletubbie-heuvel. Ín die rotonde ligt 85.000 euro aan goud begraven. Dat goud is uiteraard niet zichtbaar, omdat kunst. Deze Volkswagen Golf zou je zo kunnen aanzien voor het volgende ludieke kunststuk.

Het incidentele kunstwerk kun je interpreteren als een weerspiegeling van onze prestatiegerichte maatschappij; hoe we alleen maar blijven mikken op de top zonder te kijken wat er voor ons ligt – en wat we hebben. Wat denk je, kunnen we doorleren voor kunstanalytici? Het voorval vond plaats in Almere Buiten. De tijdelijke expositie is inmiddels door de berger weer verwijderd.

De bestuurder van de Volkswagen Golf nam de instructie ‘rechtdoor over de rotonde’ iets te serieus en reed tegen het boompje op in het midden van de constructie. De boom liet zich niet kennen en bleef deels staan, waardoor de Golf met zijn wielen in de lucht bleef hangen. Volgens Brandweetjes vielen de verwondingen gelukkig mee.

VIDEO: Deze Suzuki Swift deed hetzelfde, maar iets harder

De Swift vliegt meters door de lucht

Met dank aan Rick voor de tip!

Reacties

  • Driek heeft op 9 april 2022 geschreven:

    Mooier dan het gemiddelde ‘rotondekunstwerk’ niks meer aan doen.

    Reageer
  • Vraaghetvooreenvriend heeft op 9 april 2022 geschreven:

    Vraag het voor een verre vriend, waar ligt die rotonde met dat goud in Lopik?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)