De GTI voor de ongeduldige bestuurder is hier. Niet meer wachten tot je wielen recht staan voordat je op het gas gaat: het is de Volkswagen Golf GTI Performance, met mechanisch sperdifferentieel op de vooras. De reguliere GTI controleert het vermogen al via slimme remingrepen, maar dat haalt het nooit bij een fijn mechanisch sper. En omdat de Volkswagen Golf GTI Performance hiermee zijn vermogen prima kwijt kan, krijg je 15 pk erbij. Altijd fijn.

Het totale vermogen van de Volkswagen Golf GTI Performance komt neer op 245 pk; het koppel bedraagt 370 Nm. Voor de DSG én de handgeschakelde versie duurt de sprint naar 100 km/u 6,2 seconden. Verwacht Volkswagen vliegensvlug vingerwerk van de bestuurder of is de DSG een beetje lui? De topsnelheid is begrensd op 250 km/u (DSG: 248 km/u).

De Performance is voorzien van meer gereedschap die de intensieve gebruiker wil: grotere remschijven (430 millimeter vóór en 310 millimeter achter). Wil je een harder onderstel? Wacht dan even op de vernieuwde GTI Clubsport.

Prijs Volkswagen Golf GTI Performance

De prijzen van de Volkswagen Golf GTI Performance beginnen bij 40.390 euro. Voor de looks hoef je het niet te laten, maar kijk ook zeker even naar de Seat Leon Cupra 300. Die kost 41.600 euro en heeft 55 pk meer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)