Wat bijna 300 liter bagageruimte extra kost? 0,2 seconde van je 0-100-tijd. Je kijkt naar de Volkswagen Golf R Variant met 611 liter bagageruimte, of 1.642 liter met de achterbank plat. Nog belangrijker: ook deze familiebak krijgt 320 pk en vierwielaandrijving. Leuk voor de kinderen achterin: wie het R Performance Package aankruist, krijgt een driftmodus én een Nürburgringmodus.

De nieuwe Volkswagen Golf 8 R Variant schiet in 4,9 seconden naar de 100 km/u. Dat duurt 0,2 seconde langer dan bij de normale hatchbackversie, waarschijnlijk vanwege het extra gewicht. Normaal is de topsnelheid gewoon 250 km/u, maar met het bovengenoemde feestpakket haalt de R Variant 270 km/u. Schakelen doet een automaat altijd voor je. Vooruit: wie dat graag wil, kan een trekhaak laten monteren.

Nürburgring- en driftmodus in de Volkswagen Golf 8 R Variant

Vierwielaandrijving is altijd standaard geweest op een Golf R. Met de driftmodus schakelt de auto zijn voorwielaandrijving uit, zodat er achterwielaandrijving overblijft. De wielbasis van de Golf Variant is langer dan die van de hatchback, dus het driften zou nog gecontroleerder moeten kunnen ook. In de Nürburgringmodus zet de auto alles op scherp voor de beste prestaties op het circuit. Kun je uiteraard ook toepassen op fijne N-weggetjes.

De prijs

Het kostenplaatje achter de Volkswagen Golf R Variant is voor nu nog niet bekend. Bij de normale Golf kost de Variant zo’n 2.000 euro extra. Of dat één op één toe te passen is op de snelste versie, is nog even de vraag. De vanafprijs van de hatchbackversie is in ieder geval een forse 65.590 euro. Een koopje is het dus niet. De nieuwe Variant moet ergens in september van dit jaar op de weg verschijnen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie