Als je met een Golf GTI naar een studio in Wolfsburg rijdt om daar de nieuwe stationwagenversie van de Golf te bekijken, dan is de vraag snel gesteld. Komt er een Volkswagen Golf GTI Variant? En hoe zit het met de Volkswagen Golf R Variant? Normaal krijg je het vaste riedeltje dat ze niets mogen verklappen over toekomstige producten en dat ze ‘met een hoop dingen bezig zijn’, maar ze waren dit keer verrassend openhartig bij Volkswagen.

Wat betreft de Volkswagen Golf GTI Variant kunnen we kort zijn: die komt er niet. Er is een Golf Variant Alltrack, een soort crossover-versie van de Golf met 200 pk. Deze Alltrack krijgt de motor uit de Golf GTD en komt het dichtst in de buurt van de GTI. Helaas slaat deze versie de Nederlandse markt over. Wel verklapte de medewerker van VW dat we ‘mogen verwachten dat er een Volkswagen Golf R Variant komt’.

Wat zijn de specs van de Volkswagen Golf R Variant?

Daar is nog weinig over bekend. Met vrij veel zekerheid kunnen we zeggen dat de nieuwe R gewoon weer de 2.0 TSI gebruikt. Eerder werd gezegd dat de nieuwe R tegen de 400 pk zou krijgen, maar aangezien zelfs de Arteon maar 320 pk heeft, denken we dat je voor de Golf R ook op zoiets moet rekenen. Daarover zei VW: ‘We deden onderzoek en kwamen tot de conclusie dat de klant geen Volkswagen Golf 8 R met 400 pk wil. Ze willen rond de 300 pk en een [niet-Nederlandse, red.] prijs onder de 50.000 euro.’

Met een te hoog vermogen zou Volkswagen veel klanten verliezen. ‘Als we naar 400 pk zouden gaan, zouden we 50 procent van het verkoopvolume verliezen. En de vaste lasten voor klanten zouden toenemen.’ Hybride toevoegingen lijken ons onwaarschijnlijk, maar je weet het nooit.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)