Je kijkt naar de Volkswagen Golf GTI TCR – in de kleur Pure Grey zeker wel een van de lekkerste Golfjes sinds tijden. En zelfs bíjna de snelste Golf ooit (maar net niet helemaal; knipoog naar de persberichtschrijver van Volkswagen).

De zeer vlotte (maar niet vlotste) GTI zag je eerder als concept, maar gaat nu definitief in productie. De Volkswagen Golf GTI TCR leent inspiratie van de WTCR-raceauto van het merk. Zonder begrenzer haalt de hatchback een topsnelheid van 264 km/u.

De 2.0 TSI in de Volkswagen Golf GTI TCR produceert nu 290 pk. Dat is 45 pk meer dan de GTI Performance. Via een DSG-bak wordt het vermogen naar de voorwielen gestuurd. Een sperdifferentieel verdeelt het vermogen daar netjes over het rubber.

Achter de 18- of 19-inch velgen schuilen dikkere remmen met geperforeerde remschijven en een Akrapovic-pijp zorgt voor volmondige DSG-scheetjes. De kleur Pure Grey is overigens niet verplicht. Je mag ook kiezen voor Pure White, Tornado Red, Deep Black Pearl Effect en Oryx White Pearl Effect. De auto komt aan het einde van dit jaar. De prijs volgt waarschijnlijk snel (maar niet als snelste ooit).

Wat is dan wel de snelste Golf ooit?

De Volkswagen Golf R Variant haalt 270 km/u. De Golf R in hatchbackvorm is bijzonder genoeg ietsje langzamer en haalt 267 km/u. De Volkswagen Golf GTI Clubsport S haalt als snelste GTI ooit een topsnelheid van 265 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)