De Volkswagen Golf R is geen sleeper, want iedereen die een auto met iets meer detail kan omschrijven dan alleen de kleur, weet dat deze hatchback zeer vlot is. Behalve als je iets anders wilt verrassen dan Audi’s of instap-Porsches. Want als je nietsvermoedende Ferrari’s en Lambo te grazen kunt nemen, durven we het wél ineens weer een sleeper te noemen.

Neem deze VW Golf HGP 3.6 met bijna 800 pk. HGP verzorgde de ombouw van de Golf R. Hiervoor plukken ze een 3,6-liter V6 uit een Passat en schroeven ze daar de transmissie van een Audi RS 3 op, en een setje gulzige turbo’s. De einddemper komt van een Audi RS 6 en ook de flinke 380-millimeter remmen komen bij het zustermerk vandaan.

De VW Golf HGP 3.6 produceert 745 pk en 940 Nm. Volgens de verkoper slinkt de 0-100-sprinttijd naar een onvoorstelbare 2,9 seconden. Dat is sneller dan bijna alles wat je nu kunt kopen, op de snelste supercars (en sommige anonieme zaken-Tesla’s) na. En het is in ieder geval sneller dan alles wat je voor dit bedrag kunt kopen.

Want wat moet zoiets opbrengen? De Volkswagen Golf HGP 3.6 kost 58.782 euro zonder Nederlandse belastingen. Reken daar nog wel even de kosten bij van een setje vloermatten, want traanplaat is voor traptreden en als stijlvolle huisdecoratie voor mensen die roze velours trainingspakken dragen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)