Het lijkt misschien het reparatiewerk van een niet zo kritische eigenaar, maar de kleurrijke Volkswagen Polo Harlekin is vanuit de fabriek zo geleverd. Jazeker, de vierkleurige Polo’s zijn een officiële creatie van Volkswagen. Sterker nog: het geintje van Volkswagen sloeg aan en ze verkochten ruim 3.800 exemplaren van de Polo Harlekin. Om de 25e verjaardag van het vrolijke ding te vieren, maakt Volkswagen Nederland nu een nieuwe Harlekin.

Eerst even over de oude VW Polo Harlekin

De Polo Harlekins werden in setjes van vier gemaakt. Volkswagen produceerde een blauwe, rode, gele en mintgroene Polo en wisselde daarvan het plaatwerk volgens een vast stramien. Er waren dus vier vaste kleurencombinaties; de voorbumper had altijd dezelfde kleur als de voordeuren en de spiegels. De achterdeuren en de achterbumper hadden ook dezelfde kleur. De basiskleur van de Polo herken je aan het dak, het achterste plaatwerk en de dorpel.

De Harlekin in het buitenland

In Nederland werd de Polo Harlekin overigens officieel nooit geleverd. In Amerika zagen ze het succes van de kleurrijke Polo en pasten ze hetzelfde trucje, maar met de Golf. Daar maakten ze 246 Golf Harlekins (Harlequin genoemd) volgens dezelfde wijze: vier basiskleuren met elk vaste kleurencombinaties. De originele Harlekins zijn zeldzaam en de waarde ligt fors boven de prijs van een normale Polo of Golf.

De Volkswagen Polo Harlekin viert dit jaar zijn 25e verjaardag en daarom liet Volkswagen Nederland een kleurrijke uitvoering maken van de huidige Polo. Aangezien de kleur van de motorkap geen officiële lakkleur is van de huidige generatie, gaan we er stiekem van uit dat het hier gaat om een wrap. Productieplannen voor een nieuwe Harlekin zijn er niet, maar een wrapboer kan je vast voorzien van het feestelijke uiterlijk. Of ga je liever voor de oude Polo? Die vind je namelijk ook nog weleens te koop.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)