Het afgelopen decennium konden iPhone-gebruikers elk jaar weer uitkijken naar de maand september. Sinds 2012 komt er altijd in september de nieuwe iOS. Dit jaar is dat niet anders en verschijnt iOS 17. Daarbij komt een handig functie voor als je auto zich soms gedraagt als een op hol geslagen kerstboom. Je iPhone kan straks waarschuwingslampjes op je dashboard herkennen.

Apple verbetert de functie ‘Visual Look Up’. Hierdoor kan je telefoon straks beter herkennen wat je fotografeert en je helpen om er informatie over te zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld recepten vinden van het maaltje dat voor je ligt in een restaurant en opzoeken hoe zwaar iets is. Heel belangrijk allemaal, waardoor Apple deze nieuwe features al bekend maakte.

Wat het merk niet deelde, is de functie om waarschuwingslampjes op je dashboard te herkennen. Toch is er een uitbreiding van de functie ‘Auto Symbol’. Mensen die de bètaversie van iOS testen, vonden verbeteringen aan de functie onder een icoontje van een stuur. Hetgeen dat de proefkonijnen vonden, delen ze op social media.

Hoe werkt kan je iPhone een waarschuwingslampje herkennen?

Je kunt straks dus bij een foto op het symbooltje van het stuur tikken. Vervolgens kan je telefoon één of meerdere icoontjes herkennen en opzoeken. Daarbij geeft hij je de betekenis van het waarschuwingslampje en een link naar waar hij de informatie vandaan heeft gehaald. Zo kun je dus direct surfen naar een website die een oplossing biedt voor het probleem van je auto. Ideaal! Komende maand wordt de publieke bètaversie gedeeld waarna volmaakte versie van iOS 17 dus in september te downloaden is.

Betekenis waarschuwingslampjes van auto bij driekwart onbekend

Betekenis waarschuwingslampjes van auto bij driekwart onbekend

De functie van Apple komt blijkbaar als geroepen

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie