Mensen willen autorijden, dat staat buiten kijf. Dus als autofabrikanten geen nieuwe auto’s kunnen leveren vanwege een tekort aan computerchips, dan halen mensen tweedehandsauto’s. En zo halen Duitse autobedrijven die daar goed op inspelen ondanks de tegenvallende nieuwverkopen toch grote bedragen binnen.

Winst bij Volkswagen door chiptekort

Fortune meldt dat Volkswagen Financial Services dit jaar afstevent op een recordwinst van 4 miljard euro dit jaar. Een woordvoerder van de financiële tak bij Volkswagen meldt dat ze in de eerste helft van 2021 al meer hebben verdiend dan in heel 2016.  In een niet-corona jaar is de winst van bijvoorbeeld Porsche of Volkswagen ongeveer net zo hoog. Ook de financiële divisies van BMW en Daimler melden recordwinsten dit jaar.

Volgens Fortune komt een groot deel van de winst uit het verkopen en leasen van tweedehandsmodellen. De markt van tweedehandsmodellen is momenteel oververhit en er valt veel te verdienen met gebruikte auto’s. Volkswagen zou volgens Fortune bijvoorbeeld gebruikte auto’s in het ene land kopen en exporteren naar een ander land om ze daar met winst te verkopen. Ook verstrekt de tak leningen en verzekeringen. Ze verwachten dat de winst blijvend is, ook als de nieuwmarkt straks normaliseert.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie