Teaserbeelden van nieuwe auto’s zijn vaak een beetje irritant, nietwaar? Deze keuren we echter goed, met name omdat deze plaagbeelden iets heel belangrijks onthullen: de Cadillac Project GTP Race Car ziet er fantastisch uit. Oh, en uiteraard het bijkomende feit dat het merk weer op Le Mans gaat racen.

We wisten al dat Cadillac Racing een nieuwe deelname aan het voorbereiden was voor het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, maar nu bevestigt het merk dat met deze auto een terugkeer naar Le Mans ook in het verschiet ligt. Het is 21 jaar geleden dat Cadillac voor het laatst in actie kwam in 24 Uur van Le Mans.

De Project GTP Race Car lijkt op de sportsedans van het merk

De Project GTP Race Car voldoet aan de voorschriften van de Grand Touring Prototype-klasse van het IMSA-kampioenschap. De motor komt van Cadillac en het chassis komt van Dallara. Ontwerptechnisch zorgt Cadillac voor de nodige kenmerken van de V-serie. De V’s kun je zien als tegenstrevers van de M-modellen voor BMW.

Foto: © Cadillac

‘Terwijl de nieuwe raceauto rekening zal houden met de IMSA- en ACO-voorschriften, zullen de merkkenmerken van Cadillac onmiddellijk herkenbaar zijn, waarvan er veel te zien zijn op onze V-serie vandaag de dag’, zegt Chris Mikalauskas, hoofd exterieurontwerper bij Cadillac.

‘Hij zal vorm en functie artistiek combineren om de ontwikkeling van de toekomstige raceauto te beïnvloeden. Elementen van het merk-DNA van Cadillac, zoals verticale verlichting en zwevende lamellen, zullen overal aanwezig zijn’, vult hij aan.

Cadillac gaat pas volgend jaar op Le Mans racen

Cadillac zegt dat een volledige onthulling gepland staat voor deze zomer, waarna de auto zijn debuut zal maken tijdens de Rolex 24 op Daytona, in januari volgend jaar. De eerste Le Mans-race van de nieuwe Cadillac-raceauto zal dus ook pas volgend jaar plaatsvinden. Endurance-racen staat op het punt heel spannend te worden…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)